Qytetarët në Kosovë dhe në Shqipëri, më properëndimorët në rajon

Qëndrimi i shumicës së qytetarëve të Kosovës dhe atyre të Shqipërisë, se vendet e tyre duhet të ndjekin vetëm kursin proevropian dhe properëndimor në politikën e jashtme, është në kontrast të thellë me atë të qytetarëve të Serbisë, pjesa më e madhe e të cilëve mendojnë se vendi i tyre duhet të ketë raporte të njëjta me Perëndimin dhe Rusinë, ka treguar një sondazh i Institutit Ndërkombëtar Republikan.

Pyetja: Cili duhet të jetë kursi i vendit tuaj në politikën e jashtme?